X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 508

România va ajuta Moldova să promoveze standardele europene în domeniul securității alimentare (VIDEO)

29 iul. 2014,, 17:15   Societate
3481 2
Foto: noi.md
„Întotdeauna este mai ușor de parcurs calea dacă te bazezi pe experiența și sugestiile celui care deja a parcurs această distanță. Vom ajuta specialiștilor Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor din Moldova să promoveze standardele europene din domeniu”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă președintele Autorității Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din România, Vladimir Mănăstireanu.

Cele două instituții au semnat astăzi Planul de acțiuni pentru dezvoltarea unei strategii de comunicare la nivel european în domeniul sanitar veterinar și siguranța alimentelor.

Directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor din Moldova, Ion Sula, a recunoscut că „asistența colegilor români este binevenită”. „Avem foarte mult de muncă și sugestiile colegilor mai experimentați ne va ajuta. Am efectuat un volum mare de lucru referitor la explicarea cerințelor și standardelor europene privind întreținerea animalelor, cultivarea producției vegetale nu doar cu producătorii mari, dar și cu cei care au doar cîteva vaci și ulterior vînd lapte și produse lactate. Am discutat și cu consumatorii. Avem o cooperare strînsă cu savanții în domeniul respectiv. În permanență organizăm mese rotunde și seminare cu producătorii, or, statul nu se poate considera realizat dacă nu este în stare să asigure securitatea alimentară a propriilor cetățeni”, a subliniat Mănăstireanu.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?