Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Comando din Olanda și Australia vor ajunge în Ucraina în cîteva ore

27 iul. 2014,, 00:49   Externe
8236 11
Foto: nr2.com.ua
Comando din Olanda și Australia vor sosi în Ucraina în cîteva ore. Vineri, la 08:00, într-un grup închis pe Facebook, generalul de brigadă Nico Geerts, comandantul brigăzii aeromobile din Țările de Jos, a ordonat soldaților, personalului și grupului de reacție rapidă a batalionului adunarea urgentă pentru a pleca în Ucraina. Despre aceasta a anunțat NR Baltija cu referire la publicația olandeză De Telegraaf.

Pentru pregătirea completă au fost rezervate 12 ore. Potrivit publicației, pînă atunci comando s-au aflat în regim de așteptare, mulți fiind în vacanță sau fiind implicați în alte misiuni, inclusiv în Mali. Soldații au fost telefonați, li s-a spus să-și ia rămas bun de la soții și copii, pentru că ei vor fi în misiune săptămînile viitoare.

Militarii olandezi vor merge în Ucraina cu aeronaae de transport NATO - Lockheed C-130 Hercules de la aeroportul din Eindhoven.

Iar forțele speciale australiene SASR deja se află în Europa, la baza britanică Hereford. Ei urmează să aterizeze în curînd în Ucraina.

Experții din Australia și Olanda, care anchetează accidentul avionului Boeing sugerează că pentru a investiga cu succes circumstanțele catastrofei, în Ucraina trebuie trimiși cel puțin o mie de oameni.

Autoritățile din aceste țări apreciază această misiune ca extrem de riscantă, deoarece rebelii pro-ruși sînt imprevizibili și nu se supun unui stat major.

De asemenea, în orice moment por surveni acțiuni agresive din partea Rusiei, a cărei autorități reacționează foarte nervos la încercările Occidentului de a soluționa conflictul din Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?