Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Moldova va participa pentru prima dată la triatlonul "Iron Man"

26 iul. 2014,, 17:00   Sport
6269 0
Foto: point.md
La ediţia din acest an a celebrului triatlon extrem „IronMan” pentru prima dată va participa şi un sportiv din Moldova. La Zurich, Elveţia, ţara noastră va fi reprezentată de către Dmitri Voloşin. Sportivul din Chişinău va trebui să înoate, să meargă cu bicicleta şi să alerge peste 200 de kilometri, relatează NOI.md cu referire la Publika.md.

În acest an, Dmitri Voloşin a reprezentat Moldova la competiţii extreme, precum Maratonul de gheaţă de la Baikal sau "Evadarea din închisoarea Alkatraz". Acum el urmează să participe la cea mai grea dintre ele. Dmitri Voloşin a plecat la Zurich, la triatlonul „IronMan”, denumire care s-ar traduce ca "omul de fier"..

La competiţie vor lua parte aproximativ 2 mii de oameni din întreaga lume, majoritatea dintre aceştia fiind, ca şi Voloşin, sportivi amatori.

Dmitri Voloşin a luat cu el steagul Moldovei pe care l-a pus în spate la finişul tuturor competiţiilor la care a participat. Acesta va purta un mic tricolor şi pe parcursul întregii curse.

Triatlonul "Iron Man" de la Zurich va avea loc mîine. Participanţii vor înota 3,8 kilometri, vor parcurge 180 de kilometri cu bicicleta, după care vor alerga încă 42 de kilometri. Toţi cei care vor reuşi să parcurgă această distanţă în mai puţin de 17 ore vor primi titlul oficial de "IronMan". Acest fel de triatlon extrem a fost inventat de americani. Prima ediţie oficială a acestor competiţii s-a desfăşurat în 1978, în statul Hawaii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?