Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Mişcarea Antimafie solicită preşedintelui anularea decretului de decorare a demnitarilor

25 iul. 2014,, 15:00   Societate
4127 4
Foto: noi.md
Mişcarea Antimafie a solicitat vineri preşedintelui Moldovei, Nicolae Timofti, anularea decretului de decorare a deputaţilor şi miniştrilor cu ordine şi medalii pentru "succesele obţinute în procesul de integrare europeană". Potrivit agenţiei "Infotag", 30 de manifestanţi cu drapelele mişcării au scandat în faţa Reşedinţei de Stat "Jos mafia!".

Preşedintele mişcării, Sergiu Mocanu, a spus că "locuitorii diferitor oraşe şi raioane din Moldova s-au adunat în faţa reşedinţei pentru a-şi exprima indignarea".

"Recolta oamenilor arde pe cîmp din cauza arşiţei, iar ceea ce reuşesc să adune nu ştiu unde să comercializeze, deoarece autorităţile le-au promis ajutor, dar nu au făcut nimic. Oamenii speră că acest beduin se va speria de nemulţumirea poporului şi îşi va anula decizia de ieri, nu să continue să se teamă şi să îndeplinească indicaţiile unor deputaţi", a spus Mocanu.

El s-a indignat de faptul că "o persoană care figurează în multe istorii criminale poate primi de două ori Ordinul Republicii.

Activistul a subliniat că Mişcarea Antimafie înaintează un ultimatum şefului statului.

"În cazul în care pînă pe 28 iulie, ora 9:00, Nicolae Timofti nu-şi va anula decretul, în faţa reşedinţei va fi instalat un cort şi pichetul va continua. De asemenea, membrii şi susţinătorii mişcării se vor deplasa în localităţi şi vor relata oamenilor ce daune poate cauza «leguma», care, după cum mulţi credeau, nu poate face nimic. Este inadmisibil ca în ţară distincţii înalte să fie împărţite la dreapta şi la stînga, cu atît mai mult criminalilor", a declarat Mocanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?