Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 507

Preşedintele Moldovei a indicat Rusiei la „încălcarea flagrantă de către Rusia a neutralităţii Moldovei”

24 iul. 2014,, 16:00   Societate
24327 8
Foto: infoprut.ro
Prezența fostei armate a 14-a a Federației Ruse pe teritoriul Republicii Moldova, în pofida voinței autorităților constituționale de la Chișinău, reprezintă o încălcare flagrantă a statutului de neutralitate, stipulat în Constituția țării. O declarație în acest sens a făcut preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, la întrevederea de la Chişinău cu preşedintele Adunării Parlamentare NATO, Hugh Bayley, relatează agenţia „Infotag”.

„Rusia nu-și respectă angajamentele asumate în cadrul Summitului OSCE de la Ankara din 1999 de a retrage trupele militare de pe teritoriul Republicii Moldova”, a spus Nicolae Timofti.

La rîndul său, Hugh Bayley a menţionat că „NATO respectă statutul de neutralitate al Republicii Moldova”. El şi-a exprimat disponibilitatea de a acorda ţării sprijinul necesar pentru consolidarea securității naționale a Republicii Moldova.

În prezent, pe teritoriul Transnistriei este dislocat grupul operativ al trupelor ruse, format din circa o mie de persoane, care păzesc depozitele cu o cantitate enormă de muniţii (peste 20 de mii de tone de proiectile şi bombe aviatice – „I”), precum şi un contingent de 400 de pacificatori în Zona de Securitate a conflictului din 19-22 iunie 1992.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?