Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

La Chişinău s-a deschis Staţia Zonală de Asistenţă Medicală Urgentă „Centru” (FOTO)

24 iul. 2014,, 14:45   Societate
6279 0
Foto Фото: noi.md
Pe 24 iulie 2014, în sectorul Botanica din capitală a avut loc ceremonia de inaugurare a sediului administrativ al Staţiei Zonale de Asistenţă Medicală Urgentă „Centru”, relatează NOI.md.

Construcţia acestui sediu, prevăzută de Programul naţional de dezvoltare a asistenţei medicale de urgenţă pentru anii 2011-2015, a început în 2013 cu un buget planificat de 30 de milioane de lei, din care au fost cheltuiți 24 de milioane de lei.

La ceremonia de inaugurare au participat directorul Staţiei, Iurie Crasiuc, ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, preşedintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, şi directorul general al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, Mircea Buga.

Andrei Usatîi i-a mulţumit lui Vlad Filat, care, fiind în 2011 prim-ministru al Republicii Moldova, a contribuit la reorganizarea Serviciului de urgenţă. Ministrul Sănătăţii a subliniat că au fost întreprinse acţiunile concrete privind modernizarea tuturor serviciilor, inclusiv a clădirii, echipamentului şi personalului.

Avantajele noului centru sînt ideile inovatoare: sistemul modernizat de încălzire şi ventilaţie, care permite economia de energie de 30%, cazangeria autonomă, sistemul de monitorizare on-line prin intermediul GPS a echipelor de medici aflate în deplasare, sistemul actualizat informaţional de înregistrare. Mai mult, centrul a primit 12 maşini dotate cu echipamente medicale avansate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?