Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Parlicov speră că va fi susținut de Curtea Constituțională (VIDEO)

24 iul. 2014,, 12:10   Politică
3685 4
Foto: noi.md
Demiterea lui Victor Parlicov de Parlament din funcția de director general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) este o decizie politică și neîntemeiată din punct de vedere juridic. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de Victor Parlicov.

Fostul director general al ANRE și-a exprimat speranța că la toamnă din nou va fi restabilit în funcție. „A devenit deja o tradiție ca Parlicov să fie demis în luna iulie. Sper că tradiția va continua și în septembrie voi fi restabilit în funcție de Curtea Constituțională”, a declarat Parlicov.

Victor Parlicov consideră că lipsa unui director general la ANRE poate bloca activitatea instituției. „În regulament nu este indicat ce trebuie de făcut în cazul în care nu este un director general. Iar dacă nu este nicio prevedere în acest sens, atunci nimeni nu are împuterniciri juridice de a semna ceva. Situația creată poate avea consecințe dureroase”, a explicat funcționarul demis.

Amintim că, luni, Parlamentul l-a demis din nou pe Victor Parlicov din funcția de director general al ANRE. De această dată decizia a fost luată în baza verdictului definitiv al instanței de judecată, care a decis că Victor Parlicov nu poate deține funcții publice pe parcursul unui an de zile. Prima dată Parlicov a fost demis acum un an, însă Curtea Constituțională, în septembrie 2013, a declarat această decizie neconstituțională și funcționarul a fost repus în funcție. Atunci autoritățile au invocat că Parlicov a comis încălcări în gestionarea documentelor cu caracter secret.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?