Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Deleaghin: Moldova se poate transforma din stat în teritoriu (VIDEO)

23 iul. 2014,, 17:30   Economie
6690 9
Foto: noi.md
„Nimeni nu a purtat, nu poartă și nu va purta la nivel serios discuții privind aderarea Moldovei la Uniunea Europeană”, a declarat în cadrul unei întîlniri cu jurnaliștii cunoscutul economist, politolog și publicist rus Mihail Deleaghin, relatează NOI.md.

„Citind Acordul de asociere RM-UE, mi s-a creat impresia că documentul este întocmit astfel, încît nu doar să nu poată fi realizat, dar nici să fie citit și înțeles. Este vorba despre 465 de articole și 7 capitole înșirate pe 217 pagini, peste 500 de pagini cu 50 de anexe, multe din care nici nu sînt numerotate, iar din această cauză, nu este clar la care anexe se poate face referință. Sînt chiar și situații ilare: în anexele privind restricțiile în comerț ar trebui să fie lista de mărfuri, însă acolo este un cu totul alt titlu – Orarul de concesiuni”, a menționat politologul.

Expertul s-a referit și la faptul că va fi constituit Consiliul pentru asociere, care va putea activa chiar și în lipsa reprezentantului Moldovei, însă deciziile acestei structuri vor fi obligatorii pentru Republica Moldova.

„Nici Parlamentul, nici Guvernul, nici președintele Republicii Moldova nu vor avea niciun fel de drepturi sau pîrghii pentru a influența deciziile acestei structuri, care de fapt nu se subordonează nici autorităților moldovenești, nici... conducerii UE”, a precizat expertul rus.

Mihail Deleaghin este ferm convins că mărfurile moldovenești nu vor ajunge pe piețele UE, iar producția autohtonă, respectiv economia moldovenească, vor fi distruse.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?