X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Sindicatele se pronunţă împotriva majorării duratei timpului de muncă pînă la 24 ore

22 iul. 2014,, 16:40   Societate
5664 0
Foto: cuvintul.md
Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) se pronunţă împotriva majorării duratei timpului de muncă. Astfel de inovații prevede adoptarea de către deputați în prima lectură a proiectului de Lege privind modificarea şi completarea Codului muncii al Republicii Moldova.

Examinînd proiectul de lege, CNSM a constatat că acesta conţine și reglementarea unui program de lucru în schimburi ce ar asigura o zi de muncă (un schimb) de 24 de ore.

„Adoptarea acestui proiect de Lege în varianta examinată în Parlamentul Republicii Moldova şi votată în prima lectură, cu siguranţă ar însemna încălcarea prevederilor legislaţiei naţionale şi a normelor internaţionale, la care Republica Moldova este parte. Din acest motiv, CNSM respinge proiectul de Lege privind modificarea şi completarea Codului muncii. Mai mult decât atât, o asemenea situaţie cu certitudine ar crea noi motive pentru CNSM de a se adresa către organismele internaţionale competente”, susține Oleg Budza, președintele CNSM.

Reprezentanţii sindicatelor consideră că Parlamentul Republicii Moldova ar trebui să evite o nouă contradicţie a legislaţiei naţionale cu prevederile internaţionale.

Potrivit legislației în vigoare, durata zilnică normală a timpului de muncă al salariaţilor este de 8 ore (pe săptămână – 40 de ore).

Pe 18 iulie deputații au votat în prima lectură un proiect de lege care stabilește durata admisibilă a unei zile de muncă de peste 12 ore.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?