Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Leancă şi-a asumat responsabilitatea în faţa Parlamentului

22 iul. 2014,, 11:30   Politică
4160 4
Foto: gov.md
Premierul Iurie Leancă a prezentat astăzi în plenul Legislativului decizia Guvernului privind asumarea responsabilităţii în faţa Parlamentului pentru a adopta un şir de legi fără ca acestea să fie votate de deputaţi.

„Am venit în faţa Parlamentului ca urmare a deciziei Guvernului de a-şi angaja răspunderea pentru mai multe legi importante. Precizez că este pentru prima dată cînd sînt nevoit să apelez la această procedură. Este o măsură cu adevărat specială. Azi avem o situaţie specială, cînd legi importante din protejarea sistemului bancar şi judiciar sau modificări la bugetul de stat nu au fost aprobate. Acest subiect a fost discutat şi a fost agreat. Nu există neînţelegeri la această temă”, a declarat prim-ministrul.

Iurie Leancă a subliniat că Guvernul îşi asumă responsabilitatea de a adopta 11 legi care au fost deja aprobate de executiv şi nu pot fi amînate pînă în toamnă.

În special, este vorba de proiectul de lege privind eliminarea imunităţii judecătoreşti şi lichidarea Curţii de Apel Bender, instanţă care a emis o mulţime de decizii ilegale, precum şi de proiectul de lege împotriva spălării de bani şi finanţării terorismului.

Alte proiecte ţin de gajarea imobilului, aprobarea nomenclatorului combinat de bunuri, finanţele publice pentru majorarea pensiilor şi salariilor, suplinirea bugetului de stat, operarea modificărilor la Legea privind asigurarea socială şi Legea privind organizarea și funcționarea Serviciului Național unic de apeluri de urgență 112. Astfel, dacă timp de 72 de ore nu va fi depusă vreo moţiune de cenzură împotriva lor, acestea vor fi considerate adoptate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?