Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Kobzon, Gazmanov și Valeria, pe „lista neagră” a Letoniei

21 iul. 2014,, 19:00   Showbiz
6029 1
Foto: unimedia.info
De pe 21 iulie, Ministerul Afacerilor Externe al Letoniei le-a interzis lui Iosif Kobzon, Oleg Gazmanov și Valeria intrarea și șederea în țară, informează NOI.md cu trimitere la rg.ru.

Potrivit ministrului de externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs, în scopul evitării showului cu implicarea poliției pentru arestul și expulzarea artiştilor care se află pe teritoriul țării, aceştia sînt rugaţi să plece cu binişorul din Letonia.

Motiv pentru acest lucru a fost comportamentul celebrilor cîntăreți, care în ultimul timp susțin agresiv anexarea Crimeii la Rusia și "au vorbit în mod repetat și public cu dispreț despre acțiunile Ucrainei", explică Rinkevich.

Ministerul de Externe al Letoniei i-a declarat pe Kobzon, Gazmanov și Valeria persona non-grata, subminînd astfel unul dintre cele mai importante evenimente din Jurmala – tradiţionalul Festival de Muzica „Novaia volna”, pentru că artiștii incluşi în „lista neagră” sînt oaspeți şi participanţi permanenți ai evenimentului.

Deja la 23 iulie va avea loc deschiderea festivalului, iar organizatorii se tem că vizitatori vor fi mai puțini în legătură cu ultimele noutăţi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?