X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Serafim Urechean, gata să readucă ordinea și curățenia în capitală

21 iul. 2014,, 12:25   Societate
3778 3
Foto: jurnal.md
Președintele Curții de Conturi, Serafim Urechean, este dispus să candideze la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Declarația a fost făcută de însușii Urechean în cadrul unei emisiuni difuzate de un post privat de televiziune.

Fostul primar al capitalei a menționat starea deplorabilă în care se află Chișinăul, declarînd că actualul primar, Dorin Chirtoacă, nu știe cum trebuie să funcționeze normal sistemele orășenești.

„În prezent este imposibil să mergi pe străzile orașului. E o dezordine totală. Da, am ales cuvîntul potrivit. Desigur, este nevoie de o implicare urgentă. Atunci cînd am decis în anul 1994 să vin la conducerea Primăriei situația era cam aceeași”, a spus Urechean.

Fostul primar a precizat că în anii '90 a fost ales în calitate de candidat independent. „Avînd în vedere cîte am făcut, voi avea susținere. Dacă voi candida, voi merge în calitate de candidat independent. Timp de 24 de ani deja e timpul să conștientizăm că orașul nu poate fi împărțit în două sau în trei și că e nevoie de un primar independent”, a spus Urechean.

Funcționarul a subliniat că pe parcursul celor două mandate ale lui Dorin Chirtoacă, în capitală nu s-a făcut nimic, avînd loc distrugerea sistematică a infrastructurii, iar primarul așa și nu a reușit să formeze o echipă de profesioniști.

„Oferiți un exemplu, ce a fost făcut cu cap în acești 7 ani? Oamenii s-au copt pentru a lua o decizie chibzuită, vom ajunge la acest moment. Voi examina posibilitățile reale și, dacă orășenii vor fi de acord să renunțe la experimente, atunci vom rezolva problema și orașul va deveni gestionabil a doua zi”, a promis Urechean.

„Voi susține cu ambele mîini întoarcerea lui Urechean în funcția de primar”, a declarat pentru NOI.md un funcționar de rang înalt de la o pretură a capitalei, care a solicitat anonimatul. „Am activat împreună și am învățat multe de la el. Urechean este o persoană organizată, cu cerințe mari în primul rînd față de sine, apoi față de subalterni. Fiecare știa ce are de făcut. Îmi este rușine să recunosc, dar este și vina mea în ceea ce se întîmplă acum în Chișinău, însă este greu de executat sarcini neclare, esența cărora nu este înțeleasă de un primar neexperimentat și incapabil. Am devenit executorii mofturilor lui, iar ordinea mai este păstrată datorită specialiștilor care activează în sectoarele capitalei”, a subliniat interlocutorul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?