X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Rusia a interzis importul de conserve din Moldova

21 iul. 2014,, 11:00   Economie
13128 25
Foto: blogspot.com
Rusia a interzis importul de producție din fructe și legume din Republica Moldova începînd cu 18 iulie, relatează NOI.md. Informația a fost comunicată de serviciul sanitar rus „Rosspotrebnadzor”.

Potrivit sursei citate, în urma mai multor verificări ale conservelor din fructe și legume produse de întreprinderile moldovenești „Sorvest-Agro” SRL, SA „Alfa-Nistru”, SA „Natur Bravo”, ÎM „Coval&Co„ au fost depistate încălcări ale legislației în domeniul protecției drepturilor consumatorului. Printre încălcări se numără necorespunderea marcării și identificarea producției, necorespunderea masei indicate pe etichetă și altele.

Amintim că de pe 21 iulie serviciul fitosanitar rus „Rosselhoznadzor” a interzis importul de fructe din Republica Moldova. În lista produselor care se află la carantină au fost incluse merele, perele, gutuile, caisele, vișinele, cireșele, piersicii, nectarinele, prunele și porumbele. Totodată, partea rusă a interzis introducerea pe teritoriul Rusiei a producției de origine vegetală în bagajele pasagerilor (inclusiv de mînă) sosiți din Moldova. „Rosselhoznadzor” a luat decizia respectivă din cauza încălcării cerințelor internaționale și ruse privind calitatea producției vegetale din Moldova, în care a fost depistată molia orientală.

Rusia și Belarusul sînt cei mai mari consumatori de conserve din fructe și legume din Moldova.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?