X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Acordul de asociere cu UE, publicat în Monitorul Oficial

21 iul. 2014,, 09:15   Societate
5062 9
Foto: sanatate.md
Acordul de asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană a fost publicat vineri, 18 iulie, într-o anexă a Monitorului Oficial.

Potrivit agenţiei "Infotag", documentul a fost publicat doar în limba română. "Acordul nu a fost tradus în limba rusă şi nu cunoaştem dacă acesta va fi publicat în Monitorul Oficial şi în versiunea rusă", au explicat surse din cadrul redacţiei Monitorului Oficial.

Prevederile Acordului au fost expuse în circa 350 de pagini. Documentul conţine un preambul, şapte titluri, anexe şi patru protocoale. Titlurile se referă la dialogul politic, reforme, cooperarea în domeniul politicii externe şi de securitate; libertate, securitate şi justiţie; cooperarea economică; comerţul; asistenţa financiară şi dispoziţii antifraudă şi de control; prevederi instituţionale.

Tot vineri, în Monitorul Oficial a fost publicat decretul preşedintelui ţării referitor la promulgarea Legii privind ratificarea Acordului de asociere.

Acordul de asociere a fost parafat în cadrul Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, la 29 noiembrie 2013, şi semnat la 27 iunie 2014 la Bruxelles. Documentul va intra în vigoare doar după ce va fi ratificat de parlamentele celor 28 de state membre ale UE. Parlamentul Republicii Moldova a ratificat Acordul pe data de 2 iulie 2014. Pînă în prezent această procedură a fost efectuată de către România, Letonia, Lituania şi Estonia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?