X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Silvio Berlusconi, achitat în apel în dosarul Rubygate

18 iul. 2014,, 17:30   Externe
4148 0
Foto: agerpres.ro
Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost achitat vineri de Curtea de Apel de la Milano în afacerea Rubygate, în cadrul căreia a fost condamnat în primă instanță la șapte ani de închisoare pentru că a apelat la serviciile unei prostituate minore și pentru abuz de putere, relatează AFP și Reuters.

Cei trei judecători ai Curții de Apel au deliberat timp de trei ore înainte de a lua decizia, contrară rechizitoriului parchetului, care ceruse confirmarea acestei pedepse de șapte ani de închisoare.

Berlusconi a fost acuzat că a plătit pentru serviciile sexuale ale fostei dansatoare într-un club de noapte Kharima El Mahroug, cunoscută sub numele de scenă de Ruby, cînd aceasta era minoră, și de abuz de putere în încercarea de a obține eliberarea tinerei din arestul poliției în legătură cu unele acuzații de furt.

În ce privește abuzul de putere, magistrații au estimat că ''nu este un delict din lipsă de probe'', iar în legătură cu prostituția, ei au subliniat că ''faptele reproșate nu constituie un delict''.

Motivațiile judecătorilor vor fi publicate în termen de trei luni, a precizat Curtea.

Potrivit unuia dintre avocații lui Berlusconi, Franco Coppi, judecătorii au ascultat apărarea fostului premier, care a afirmat întotdeauna că nu știa ce vîrstă are Ruby, care avea 17 ani în momentul faptelor.

Reritor la abuzul de putere, avocatul Coppi a fost mai scurt: ''A fost mai simplu de judecat, deoarece faptele erau inexistente''.
Berlusconi n-a fost prezent la audieri, deoarece, în fiecare zi de vineri, dimineața, el prestează muncă în folosul comunității (o pedeapsă de un an de închisoare pentru fraudă fiscală, în procesul Mediaset) la un centru pentru persoane bolnave de Alzheimer, situat în Cesano Boscone, în apropiere de Milano.

La ieșirea sa din centru, în timp ce decizia Curții era deja cunoscută, Berlusconi n-a făcut declarații pentru presă, limitîndu-se doar să-i salute pe fanii săi cu mîna de la fereastra mașinii sale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?