Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Rusia a interzis importul de fructe din Moldova

18 iul. 2014,, 12:50   Economie
7252 9
Foto: aced.md
„Rosselhoznadzor” a introdus restricții temporare la importul de fructe din Republica Moldova. În lista produselor care se află la carantină au fost incluse merele, perele, gutuile, caisele, vișinele, cireșele, piersicii, nectarinele, prunele și porumbele. Totodată, partea rusă a interzis introducerea pe teritoriul Rusiei a producției de origine vegetală în bagajele pasagerilor (inclusiv de mînă) sosiți din Moldova, informează NOI.md.

Potrivit serviciului fitosanitar rus, vicedirectorul „Rosselhoznadzor” Alexei Saurin l-a informat despre această decizie pe directorul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Ion Sula. Negocierile au avut loc la inițiativa părții ruse. „Rosselhoznadzor” a luat decizia respectivă din cauza încălcării cerințelor internaționale și ruse privind calitatea producției vegetale din Moldova, în care a fost depistată molia orientală.

Ion Sula a menționat că organele abilitate moldovenești acordă o atenție sporită asigurării securității producției exportate, dar a recunoscut că nu există un control de laborator complet în privința producției care este exportată pe piața rusă. În opinia părții ruse, anume din această cauză sînt înregistrate mai multe încălcări la importul producției vegetale din Moldova. Aceasta ar putea avea un impact negativ pentru sectorul agricol al Rusiei din cauza introducerii produselor infestate cu organisme nocive.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?