Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Unui tînăr în cărucior cu rotile nu i s-a permis să intre într-un club de noapte

18 iul. 2014,, 12:15   Societate
4499 1
Foto: topnews.ru
Ombudsmanul Tudor Lazăr a condamnat cazul de discriminare a unui tînăr cu dizabilități într-un loc public din Hîncești, relatează NOI.md.

Recent, unui tînăr i-a fost îngrădit accesul într-un club de noapte din Hîncești, unde venise împreună cu un grup de prieteni. Administratorul localului i-a spus că nu poate intra pentru că se află în scaun cu rotile. Ulterior, reprezentantul clubului de noapte a precizat că tînărul va avea acces doar în cazul în care va fi adus în braţe de prieteni, lăsînd căruciorul afară.

Pentru a clarifica situația, în Hîncești s-au deplasat consultanţii Svetlana Rusu şi Ada Şimon. În urma discuțiilor cu toți participanții și martorii incidentului, informația respectivă a fost confirmată.

Potrivit ombudsmanului Tudor Lazăr, incidentul de la Hînceşti denotă că în societatea noastră mai există prejudecăţi privitor la persoanele care se deosebesc de ceilalţi membri ai comunităţii, inclusiv pe criterii de dizabilitate.

În conformitate cu legea, ombudsmanul va încerca să reglementeze conflictul pe cale amiabilă. În cazul în care administraţia clubului de noapte nu va accepta acest lucru, ombudsmanul va acţiona instituţia în judecată în interesul tînărului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?