Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Transportatorii îl acuză pe primar că a lăsat șomeri zeci de șoferi

16 iul. 2014,, 08:00   Societate
4658 1
Foto: noi.md
Situația transportului public de călători din capitală este destabilizată intenționat de anumite grupuri de interese. Cel puțin asta susțin reprezentanții Uniunii Transportatorilor și Drumarilor din Moldova, care și-au făcut publică poziția pe marginea conflictului dintre Primărie și șoferii de microbuze, notează NOI.md.

Într-o notă informativă remisă presei, Uniunea critică deciziile primarului Dorin Chirtoacă privind anularea mai multor rute de microbuze. Potrivit transportatorilor, municipalitatea nu are în prezent o strategie clară de dezvoltare a complexului transportului municipal, iar cea întocmită încă în 2006 nu mai este actuală.

„Primăria, fără consultarea partenerilor sociali, a decis unilateral rezilierea contractelor, iar în aceste condiții trebuie suportate toate costurile ce țin de concedierea forțată a salariaților. Majoritatea salariaților vor fi nevoiți să plece peste hotare. Strategia de dezvoltare a complexului de transport municipal la care a făcut referire Chirtoacă nu există”, se arată în comunicatul Uniunii Transportatorilor.

Totodată, reprezentanții Uniunii se arată nemulțumiți de faptul că Direcția transport nu i-a înștiințat pe operatorii rutieri despre modificările efectuate în rețeaua de transport, cu minimum 30 de zile înainte de adoptarea deciziei, așa cum prevede legea. Transportatori afirmă că primăria capitalei este unicul responsabil de organizarea precară a transportului public municipal.

„Reorganizarea transportului public municipal se cere încă din anul 2006, dar măsurile revoluționare și fără argumentări numai vor înrăutăți calitatea deservirii pasagerilor”, se mai menționează în comunicat.

Precizăm că Primăria Chişinăului a anunţat luni că închide şapte rute de microbuz. Dorin Chirtoacă a motivat decizia prin faptul că Primăria a încercat în repetate rînduri să ajungă la un compromis cu administratorii şi şoferii de microbuze de rută, dar nu a reuşit.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?