X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Egiptul propune o încetare a focului în Gaza începând de marți

15 iul. 2014,, 08:15   Externe
3643 0
Foto : agerpres.ro
Egiptul a propus luni seară o inițiativă de a pune capăt conflictului din Fîșia Gaza, cerînd israelienilor și palestinienilor să înceteze ostilitățile începînd de marți la ora 6.00 GMT, după o săptămînă mortală, informează AFP.

Cairo a propus această încetare a focului cu puțin timp înainte de deschiderea unei reuniuni a miniștrilor de externe ai Ligii Arabe, convocată de urgență la Cairo pentru a discuta despre ofensiva israeliană ce a ucis în șapte zile peste 180 de palestinieni în Fîșia Gaza.

Acest anunț intervine de asemenea în ajunul sosirii la Cairo a secretarului de stat american John Kerry, care și-a intensificat în ultimele luni naveta între palestinieni și israelieni, precum și turneele spre puterile regionale pentru a relansa negocierile aflate în punct mort.

Inițiativa egipteană prevede "oprirea totală a ostilităților aeriene, maritime sau terestre" ale celor două părți începînd de marți la 6.00 GMT și deschiderea de negocieri cu privire la intrarea mărfurilor în enclava palestiniană sub blocadă.

Egiptul propune să primească în termen de 48 de ore de la intrarea în vigoare a armistițiului două delegații, palestiniană și israeliană la înalt nivel, pentru a deschide aceste discuții pe teritoriul său.

Raidurile aeriene israeliene în Fîșia Gaza au făcut 184 de morți și 1.287 de răniți în șapte zile, potrivit unui ultim bilanț al serviciilor de urgență palestiniene, depășindu-l pe cel înregistrat în timpul ofensivei din noiembrie 2012.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?