Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Poroșenko schimbă tactica operațiunii speciale din sud-estul Ucrainei

15 iul. 2014,, 01:42   Externe
10139 19
Foto: ntv.ru
Președintele ucrainean Petro Poroșenko s-a întîlnit cu reprezentanții structurilor de forță. În cadrul ședinței, șeful țării a decis să facă o schimbare în tactica "operațiunii antiteroriste", din partea de est a țării.

Potrivit serviciului de presă al șefului statului, este vorba despre o îngustare a zonei de desfășurare a "operațiunii antiteroriste" și consolidarea protecției frontierelor.

Biroul de presă al Președintelui Ucrainei a subliniat că "președintele a remarcat nevoia de schimbare în tactică, care ar restrînge zona desfășurării operațiunii antiteroriste, pentru a consolida securitatea frontierelor și a face tot posibilul pentru a asigura protecția civililor".

Poroșenko, de asemenea, a dat dispoziție directorului concernului de stat "Ukroboronprom" Roman Romanov, ca în scopul creșterii eficienței operațiunilor de luptă, într-o săptămînă să amelioreze starea de lucruri cu furnizarea de arme militarilor în zona operațiuni speciale, transmite ITAR-TASS.

De notat că luptele în prezent se desfășoară în regiunea Donețk și Lugansk. După ce rebelii au plecat din Slaviansk, trupele ucrainene au început să înconjoare aceste orașe. Apărătorii republicii populare Lugansk au declarat că au reușit să doboare un avion.

În Lugansk în ultimele 24 de ore au decedat trei civili, 14 oameni au fost răniți. Din cauza schimbului de focuri școala a fost parțial distrusă, au fost afectate grădinița si mai multe case de locuit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?