Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Dosarul concesionării Aeroportului: PLR cere sancționarea unor judecători

14 iul. 2014,, 12:20   Politică
4007 0
Foto: pg12.ru
Reprezentanții Partidului Liberal Reformator au înaintat Consiliului Superior al Magistraturii un demers prin care cer să fie verificate acțiunile judecătorilor implicați în examinarea dosarului privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

Membrii formațiunii îi acuză pe magistrați de sabotarea cauzei și de încălcări procedurale în examinarea deciziei Guvernului privind concesionarea. În demers sînt vizați magistraţi din cadrul Judecătoriei sectorului Buiucani, Botanica şi Curţii de Apel Chişinău.

„PLR consideră că în acţiunile unor magistraţi există elemente ce denotă lipsă de integritate şi verticalitate în aspectul aplicării coerente a legislaţiei”, se arată într-o notă informativă a formațiunii.

Conducerea partidului reiterează că decizia Guvernului privind concesionarea Aeroportului a fost o greșeală de proporții, luată în detrimentul societății. În acest sens, formațiunea insistă ca Aeroportul să revină sub controlul autorităților.

„Fiind un obiect strategic de importanţă națională majoră, Aeroportul Internaţional Chişinău trebuie să revină sub controlul autorităţilor statului, or administrarea lui de către o companie rusească în condiţiile geopolitice actuale şi în contextul acţiunilor subversive ale Federaţiei Ruse periclitează mai multe domenii ale securităţii naţionale”, se arată în demersul PLR.

Menționăm că Aeroportul Internațional Chișinău a fost concesionat în urma unei decizii luate de Guvern la începutul lunii septembrie 2013. Aeroportul a fost dat în gestiune pentru o perioadă de 49 de ani companiei „Avia Invest” din Federația Rusă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?