X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Ploaia de ieri a făcut ravagii în mai multe localităţi din ţară

12 iul. 2014,, 11:09   Societate
5554 0
Foto : noi.md
În total 13 localităţi din opt raioane ale ţării au rămas fără energie electrică în urma ploilor puternice de aseară. În prezent, rămîn deconectate de la energia electrică 11 localități din 5 raioane. Parțial nu este energie electrică în localități din raioanele Orhei, Călărași, Hîncești, Sîngerei și UTA Găgăuzia, anunţă Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

Ploaia de ieri a provocat probleme şi în capitală, unde mai mulţi copaci au fost dobărîţi la pămînt, iar mai multe porțiuni de străzi au fost inundate. În localitatea Gura Galbenei, raionul Cimișlia, salvatorii au fost alertaţi pentru a pompa apa dintr-o gospodărie. De ajutorul pompierilor a fost nevoie şi în raionul Nisporeni, unde a fost pompată apa dintr-o scurgere de canalizare blocată. În total 31 de autospeciale şi peste 90 de angajaţi ai Serviciului Situaţii Excepţionale şi Ministerului de Interne au fost antrenaţi în lucrările de lichidare a consecinţelor ploii.

Valoarea pagubelor cauzate nu a fost deocamdată estimată de autorităţi. Potrivit meteorologilor, ploile vor continua şi în următoarele zile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?