Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Școală de vară pentru tineret, pe Nistru (FOTO)

12 iul. 2014,, 11:30   Societate
6039 0
Foto : noi.md
Directorul Asociaţiei Internaţionale a Păstrătorilor Rîului „Eco-TIRAS”, Ilia Trombițchi, a scris pe rețelele sociale că în satul Molovata Nouă de pe malul stîng al Nistrului s-a deschis tradiţionala Şcoala de Vară "Nistru 2014", a 8-a la număr, informează NOI.md.

Ca și în anii precedenți, aceasta va reuni tineri cu vîrste cuprinse între 15 şi 22 de ani de pe ambele maluri ale Nistrului. La selectarea candidaților pentru participare au contribuit organizațiile obștești, membrii asociației „Eco-TIRAS”, iar cu finanțarea – Misiunea OSCE în Moldova, Fondul American National Endowmentfor Democracy şi Programa SECTOR a Centrului Regional de Mediu pentru Europa Centrală şi de Est (Ungaria) cu susţinerea guvernului suedez.

În decurs de 10 zile participanții se vor informa în detaliu asupra problemelor rîului comun Nistru, vor vizita rezervații și situri istorice de pe ambele maluri, precum și vor auzi multe lucruri care nu se predau în școli.

„Sperăm că școala îi va învăța pe participanți să fie mai liberi în judecățile sale, mai responsabili față de societate și îi va ajuta să aleagă o cale de viitor, care le va aduce satisfacție și posibilitatea de a se autoexprima”, scrie Trombițchi.

Școala de vară se va încheia pe 20 iulie cu un meci de fotbal intre echipa taberei și cea a expediției cu caiacul pe rîu, care va demara la 12 iulie, și cu un festival.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?