X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Hackeri chinezi au accesat o rețea din SUA cu date personale ale angajaților federali

10 iul. 2014,, 13:10   Externe
4287 0
Foto: exclusivnews.ro
Hackeri chinezi au pătruns în martie în rețeaua de calculatoare a agenției guvernamentale din SUA care păstrează datele personale ale tuturor angajaților federali, potrivit unor oficiali americani citați de New York Times, relatează Reuters.

Hackerii ar fi avut ca țintă dosarele a zeci de mii de angajați care au aplicat pentru permisiunea de a accesa documente secrete, a scris cotidianul american.

Hackerii au pătruns în unele din bazele de date ale Biroului pentru Managementul Personalului, înainte ca autoritățile federale să detecteze amenințarea și să le blocheze accesul la rețea.

Nu se știe deocamdată cît de mult au pătruns hackerii în sistemele agenției, în care cei care aplică pentru permisiunea de a avea acces la documente secrete își țin listele de contacte externe, informații despre locurile de muncă precedente și date personale.

Tensiunile dintre China și SUA sînt în prezent la un nivel ridicat.

SUA au inculpat recent cinci ofițeri de armată chinezi, acuzați că au pătruns ilegal în sistemele informatice ale unor companii americane pentru a sustrage secrete comerciale.

China și-a exprimat nemulțumirea față de aceste acuzații și a renunțat la un grup de lucru bilateral privind securitatea cibernetică.

China și SUA au început miercuri, la Beijing, discuțiile anuale incluse în așa-numitul Dialog Strategic și Economic, ce ar urma să se concentreze pe securitatea cibernetică, disputele maritime, cursul de schimb din China și un tratat privind investițiile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?