X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Chișinăul a lansat un apel către Tiraspol (DOC)

10 iul. 2014,, 12:21   Politică
6264 6
Foto: noi.md
Parlamentul de la Chișinău a adoptat astăzi o Declarație cu privire la procesele de reintegrare teritorială a țării în contextul parcursului european al Republicii Moldova. Documentul a fost adoptat cu votul majorității deputaților și ține de relansarea dialogului dintre cele două părți, în procesul de integrare europeană, relatează NOI.md.

Autorii declarației susțin că și-au propus astfel să manifeste deschidere față de autoritățile tiraspolene și să acorde asistență autorităților din stînga Nistrului în scopul aplicării Acordului de liber schimb pe întreg teritoriul țării. Potrivit unuia dintre autorii inițiativei, vicepreședintelui Parlamentului Liliana Palihovici, declarația vine să pună capăt speculațiilor legate de presupusa blocadă economică a regiunii transnistrene.

„Declarația reprezintă un apel al Chișinăului către Tiraspol, pentru începerea discuțiilor, în urma ratificării Acordului de asociere. Lansarea acestui apel demonstrează deschidere și preocupare din partea Chișinăului față de situația economică din regiunea transnistreană. Declarația va contribui la contracararea afirmațiilor privind blocarea economică a regiunii”, a precizat Liliana Palihovici.

Opoziția comunistă, dar și cea socialistă au criticat proiectul, precizînd că titlul declarației nu coincide cu conținutul acesteia. Potrivit socialistului Igor Dodon, relațiile dintre Chișinău și Tiraspol s-au înrăutățit în ultimul timp. „Încercați să dregeți busuiocul prin această declarație, care este una sterilă”, a precizat Dodon.

„Această declarație nu apropie cele două maluri ale Nistrului, dar le îndepărtează, este o foaie goală, care demonstrează neputința guvernanților în fața acestei probleme”, a precizat deputatul comunist Zurab Todua.

În cele din urmă, Declarația cu privire la procesele de reintegrare teritorială a țării a fost adoptată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?