X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Petrenco, pregătit să-i ia locul lui Voronin (VIDEO)

9 iul. 2014,, 11:19   Politică
8129 12
Foto: noi.md
Deputatul comunist Grigore Petrenco îl acuză pe Vladimir Voronin de trădarea partidului și cere ca acesta să fie înlăturat din funcția de președinte al PCRM. Potrivit lui Petrenco, Voronin a comis o serie de erori politice serioase în ultimul timp, care au dus la slăbirea formațiunii în fața oponenților, informează NOI.md.

Deputatul a lansat un îndemn la adresa colegilor săi de partid, prin care a cerut convocarea Congresului PCRM pentru alegerea unui nou președinte. Acesta a declarat că este dispus să-și înainteze propria candidatură pentru funcția de lider.

„Prin acțiunile sale din ultimul timp, Vladimir Voronin a dus la distrugerea și slăbirea partidului. PCRM trebuie să cîștige la următoarele alegeri, dar acest lucru nu este posibil atît timp cît partidul se află în buzunarul lui Plahotniuc. Partidul poate să cîștige, dar fără Vladimir Voronin. Este necesar în cel mai apropiat timp să fie organizat Congresul partidului pentru a alege un nou președinte prin vot secret”, a precizat Petrenco.

Potrivit deputatului, excluderea sa, a lui Mark Tkaciuk și a lui Iurie Muntean din organele de conducere ale formațiunii a fost rezultatul unei înțelegeri politice. Deputatul a criticat și decizia lui Vladimir Voronin de a nu vota împotriva ratificării Acordului de asociere cu UE. Potrivit lui, în așa mod, Voronin și-a trădat electoratul.

Anterior, Vladimir Voronin a declarat că Petrenco nu mai are nicio perspectivă politică în cadrul PCRM și i-a sugerat acestuia să-și depună mandatul de deputat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?