X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Scăldatul în lacurile din Chișinău este periculos

8 iul. 2014,, 14:45   Societate
4616 1
Foto: glumesibancuri.ro
Sezonul scăldatului este în toi, însă epidemiologii moldoveni atenționează că scăldatul în bazinele acvatice din Chișinău este extrem de periculos pentru sănătatea oamenilor, informează NOI.md.

Potrivit datelor Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chișinău, analizele de laborator ale apei din lacurile din parcurile „Valea Trandafirilor” și „Valea Morilor”, precum și lacul de la Rîșcani au demonstrat că aceste bazine acvatice nu corespund normelor sanitare.

Astfel, în apă s-au depistat cantităţi supra limită de E.Coli şi enterococi, ceea ce poate provoca boli diareice acute, hepatita virală „A”’, meningita seroasă, boli de piele şi alte maladii infecţioase în rîndul populaţiei care se odihnește în aceste zone de agrement.

Totodată, în probele de nisip prelevate de pe toate plajele s-au depistat ouă de helminţi Toxocara Canis. Contactînd direct cu nisipul, în timpul primirii băilor de soare, populația se poate infecta cu ouă de helminţi, care pot declanşa apariţia maladiilor parazitare care afectează organele şi sistemele organismului uman.

Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chișinău atenționează că, pentru a preveni o maladie infecţioasă sau parazitară, este necesară evitarea odihnei în zonele poluate, mai ales scăldatul în bazinele acvatice din capitală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?