Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Strelkov a dat detalii cu privire la retragerea din Slaveansk (VIDEO)

7 iul. 2014,, 02:44   Externe
9325 8
Foto: topnews.ru
Comandantul insurgenților din Slaveansk Igor Strelkov a povestit cum oamenii au reușit să scape din încercuirea armatei ucrainene și, de asemenea, a declarat că a început organizarea apărării Donețkului.
Strelcov a anunțat că în rezultatul retragerii din Slaveansk s-a reușit evacuarea a circa 80% - 90% din efectiv și 90% din armament.

"Numărul de morți și răniți nu este foarte mare la străpungerea blocadei. De asemenea, s-a reușit să fie evacuate o parte semnificativă din familiile militarilor și persoanelor care ne-au ajutat, căci pentru ei ar fi extrem de periculos să rămînă în oraș", - a declarat comandantul rebelilor. Declarația sa apare pe site-ul oficial icorpus.ru.

El a menționat că străpungerea cu succes a blocadei s-a datorat "atacului de diversiune a grupului nostru blindat". Totodată "cea mai mare parte din acest grup blindat a murit".

"Decizia noastră de a ieși din oraș, de a nu muri acolo a fost determinată nu numai de dorința de a salva garnizoana în sine, ci, de asemenea, de faptul că noi înțelegeam că nu vom putea menține orașul, iar acesta va suferi distrugeri și mai mari, vor fi și mai multe victime", - a explicat el.

Strelkov și-a cerut scuze de la locuitorii din Slaveansk "pentru că nu a reușit să apere orașul". Cu toate acestea, el intenționează să continue lupta, avînd în vedere "greșelile făcute în trecut". În viitorul apropiat va fi creat Consiliul Militar Central, "care va include comandanții celor mai mari unități, unde vom coordona problemele apărării de mai departe a republicii populare Donețk".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?