X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Presa: hackerii ruși pregătesc "sfîrșitul lumii" pentru locuitorii SUA

5 iul. 2014,, 01:15   Externe
10488 11
Foto: topnews.ru
Specialistul în securitatea informațiională a SUA, angajatul companiei TrustedSec, David Kennedy a declarat într-un interviu acordat Fox News, că hackerii ruși au încercat să atace sistemul energetic american.

"Am descoperit, mai degrabă, compania Symantec a reușit să depisteze că sistemele de securitate a peste 1000 stații electice au fost infectate. Și se pare că sursa atacurilor hacker-ilor este în Rusia", - a declarat expertul, potrivit RT.

Kennedy consideră că aceasta "nu prea este în spiritul Rusiei, dar este foarte tipic pentru ea", pentru că, în opinia sa, infractorii cibernetici ruși sînt predispuși să atace în special instituțiile financiare.

"Posibil că are ceva de-a face cu dezacordurile noastre cu privire la ceea ce se întîmplă în Ucraina. De fapt, ei studiază infrastructura noastră energetică, în căutarea modalității de a o ataca. Și atunci, în cazul în care între țările noastre se va produce o ceartă reală, ei vor fi în stare să oprească activitatea unei mare părți a sistemului nostru energetic, ceea ce va provoca mari daune", - a spus expertul.

El a adăugat, de asemenea, că sistemul energetic al SUA este unul dintre obiectivele cele mai vulnerabile.

"Acum vorbim despre tehnologiile anilor '60 - 70 ai secolului trecut, care nu au fost modificate. Astfel hackerii pot ataca ușor aceste obiecte. Deaceea trebuie să facem multe pentru a proteja și securiza infrastructura atît de importantă pentru noi", - a spus Kennedy.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?