Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Ambasada SUA a organizat o recepție cu prilejul aniversării a 238-a a independenții țării (FOTO)

4 iul. 2014,, 12:00   Societate
2998 0
Foto: hotnews.md
Astăzi SUA marchează 238 de ani de la declararea independenței. Cu această ocazie, ieri, Ambasada SUA în Republica Moldova a organizat o recepție, transmite NOI.md.

În discursul său festiv ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al SUA, William Moser, a citit cîteva rînduri din Declarația de Independență a Americii. Diplomatul a remarcat cît de importante sînt pentru cetățenii americani valorile declarate de fondatorii statului.

Potrivit lui William Moser, alegînd parcursul european, cetățenii Moldovei, de asemenea, vor putea trăi în pace și bunăstare, însă acest lucru nu se poate produce fără participarea lor. „Prea de multe ori în Europa de Est corupția a devenit o barieră în calea democrației veritabile și realizării reformelor”, a spus ambasadorul.

Rostind un toast, William Moser le-a propus președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, Primei doamne și altor oaspeți să închine un pahar de „fish house punch” (rom, divin, brandy de piersic și suc proaspăt cu gheață) – băutura tradițională pentru asemenea ocazii, care era servită încă de părinții fondatori ai Americii.

Printre oaspeții care au venit să-l felicite pe ambasadorul american s-au numărat președintele Nicolae Timofti, miniștrii Apărării (fostul și actualul) Vitalie Marinuța și Valeriu Troenco, ministrul Educației, Maia Sandu, ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, ministrul Culturii, Monica Babuc, președintele fracțiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleț, guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu, reprezentanți ai mediului de afaceri, printre care Ion Sturza, Nelly Sonnic, Alexandru Bilinchis, bancherul Serghei Cebotari și alți oaspeți de onoare.

De la ceremonie a lipsit ambasadorul Rusiei, Farit Muhametșin, în schimb au fost prezenți șeful Delegației UE, Pirkka Tapiola, ambasadorul Ucrainei, Serghei Pirojkov, reprezentanții OSCE și ai altor misiuni diplomatice acreditate la Chișinău.

Tot ieri, președintele Nicolae Timofti a semnat decretul privind decorarea ambasadorului William Moser cu Ordinul de Onoare, în semn de recunoștință profundă pentru contribuția deosebită la dezvoltarea și promovarea relațiilor de prietenie și cooperare între Moldova și SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?