X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Ucraina: Protestatarii l-au bătut pe guvernatorul regiunii Hmelnițk

4 iul. 2014,, 09:48   Externe
6060 4
Foto: lenta.ru
Poliția ucraineană a deschis o anchetă penală pe marginea maltratării gevernatorului regiunii Hnelnițk, membrul Partidului UDAR, Leonid Prus, anunță RIA Novosti cu referire la departamentul regional al MAI al Ucrainei.

În dimineața zilei de 2 iulie aproximativ 100 de persoane au venit în incinta administrației regionale Hmelnițk pentru a discuta cu guvernatorul candidații pentru postul de șef al departamentului de Sanatate. Primind refuzul de a numi candidatul propus de ei, delegații nu au ascultat explicațiile și argumentele și i-au cerut lui Prus să demisioneze.

Pentru a ajuta polițiștii care păzeau ordinea publică în încăpere, au fost chemate forțele speciale din unitatea "Grifon". S-a încins o încăierare, unii activiști au pulverizat în încăpere gaze lacrimogene. Protestatarii nu i-au permis lui Prus să părăsească clădirea, dar guvernatorul a scăpat de atacatori prin fereastra de la etajul întîi.

A fost intentată o cauză penală în temeiul articolului "huliganism". Ancheta continuă, se stabilesc persoanele implicate în maltratatrea guvernatorului.

Leonid Prus a fost numit guvernator interimar al regiunii Hmelnițk de președintele interimar al Ucrainei Aleksandr Turcinov în luna martie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?