Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Reguli noi pentru transportatorii rutieri din Moldova

3 iul. 2014,, 13:17   Societate
5587 1
Foto: noi.md
Activitatea transportatorilor auto din Republica Moldova va fi organizată în conformitate cu normele Uniunii Europene, în baza unor regulamente noi. Acest lucru îl prevede proiectul Codului transporturilor rutiere, adoptat astăzi în a doua lectură de Parlament.

Potrivit documentului, operatorii de transport rutier vor trebui să dețină capacitatea financiară, capacitatea profesională și bază tehnico-materială pentru a presta servicii de transport a pasagerilor. Codul prevede și încadrarea obligatorie a autobuzelor pe categorii de confort.

În vederea sporirii calităţii nivelului de competenţă profesională a conducătorilor auto şi a managerilor de transport rutier, Codul prevede examinări periodice, o dată la trei ani, în vederea obţinerii certificatelor de atestare a competenţei profesionale, după forma şi modelul european. Totodată, se preconizează introducerea pentru șoferii care prestează servicii de transport rutier public a unor cerinţe de acces la profesie, precum vechimea în muncă sau certificatul medical.

Proiectul mai prevede abilitarea Agenţiei Naţionale Transport Auto (ANTA) cu funcţii de autorizare, supraveghere şi control, fapt care, conform așteptărilor, va contribui la diminuarea semnificativă a traficului ilicit de călători şi la responsabilizarea operatorilor de transport rutier.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?