X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4015

Persoanele reținute vor fi înregistrate într-un registru unic

3 iul. 2014,, 10:00   Societate
4388 0
Foto: crime.md
Numele persoanelor reținute, arestate și condamnate vor fi incluse într-un Registru unic, care va conține toate informațiile din registrele de evidență ale acestora de la mai multe instituții de stat. Astfel, în registru vor fi stocate date de la Departamentul instituțiilor penitenciare, Oficiul central de probațiune, ministerul de interne și Centrul Național Anticorupție.

Pentru a asigura funcţionarea Registrului, dar şi pentru a optimiza schimbul de informații între organele de drept în regim on-line, a fost elaborat și un regulament. Documentul stabilește obligaţiile şi drepturile participanţilor la Sistemul informațional automatizat, modalităţile de conectare și accesare şi regimul juridic de utilizare a datelor din Registru.

Potrivit Ministerului Justiției, Registrul va fi disponibil doar în format electronic, ceea ce va facilita și accelera schimbul de informaţie între structurile statului.

Menționăm că elaborarea Regulamentului cu privire la Registrul persoanelor reținute, arestate și condamnate face parte din Planul de acţiuni privind implementarea Strategiei de reformă a sectorului justiţiei pentru anii 2011-2016.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?