Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Timofti către deputați: De votul dumneavoastră depinde viitorul țării

2 iul. 2014,, 11:16   Politică
3805 2
Foto: noi.md
Parlamentul s-a convocat în această dimineață în ședință extraordinară pentru a ratifica Acordul de asociere cu UE, semnat pe 27 iunie la Bruxelles. La eveniment este prezent și președintele Nicolae Timofti, care i-a chemat pe deputați, în timpul unui discurs susținut de la tribuna centrală a Parlamentului, să voteze documentul.

Șeful statutului a declarat că relațiile dintre Moldova și UE vor căpăta un caracter excepțional în urma ratificării Acordului și i-a îndemnat pe parlamentari să participe la acest moment istoric pentru țara noastră. Potrivit lui Timofti, prin ratificarea documentului clasa politică de la Chișinău va confirma la nivel oficial că Moldova este o țară cu vocație europeană.

„E important că am dat dovadă de unitate și consecvență în tot acest parcurs. Cetățenii țării noastre au arătat o mobilizare formidabilă în numele proiectului nostru național de integrare europeană. Sigur că ne-am fi dorit ca obținerea acestui statut să fi generat mai puține adversități politice. Sper ca disensiunile pe această temă să se diminueze. De votul dumneavoastră depinde viitorul țării. Peste ani istoria va consemna faptul că ați făcut ceea ce trebuia să faceți”, a declarat Timofti în debutul ședinței legislativului.

La ședința extraordinară a Parlamentului mai sînt prezenți foștii președinți Mircea Snegur și Petru Lucinschi, ex-premierul Vlad Filat, președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, precum și alți invitați de onoare.

Deputații urmează să-și exprime votul pentru ratificarea documentului, după ce proiectul Acordului de asociere va fi prezentat în plen de către premierul Iurie Leancă. Ulterior, deputații vor avea posibilitatea să adreseze întrebări raportorului, iar la final va avea loc procedura de vot.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?