X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Nicolas Sarkozy a fost pus sub acuzare pentru corupţie activă şi trafic de influenţă. Culisele arestării

2 iul. 2014,, 10:38   Externe
3147 0
Foto: obozrevatel.com
Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost pus, marţi seară, sub acuzare, pentru corupţie activă, după ce a fost audiat mai bine de 15 ore, în dosarul în care este anchetat pentru trafic de influenţă. De asemenea, aceeaşi măsură a fost luată şi pentru avocatul fostului lider francez, Thierry Herzog, relatează BBC.

Această hotărîre vine după ce Nicolas Sarkozy a fost arestat preventiv şi audiat pentru mai bine de 15 ore, nişte măsuri fără precedent pentru un fost lider francez.

Nicolas Sarkozy a fost audiat încă de marţi dimineaţă de procurorii Brigăzii Anticorupţie în legătură cu acuzaţiile potrivit cărora fostul şef de stat ar fi încercat să obţină de la un magistrat informaţii despre o investigaţie care îl viza. În schimbul acestor date, Sarkozy i-ar fi promis judecătorului o funcţie importantă în Monaco.

Tot marţi seară şi avocatul lui Nicolas Sarkozy, Thierry Herzog, precum şi un înalt magistrat al Curţii de Casaţie, Gilbert Azibert, au fost acuzaţi la rîndul lor de trafic de influenţă şi corupţie.

„Cei trei inculpaţi au fost puşi sub acuzare. Nicolas Sarkozy este vizat de capetele de acuzare de corupţie activă, încălcarea secretului profesional şi trafic de influenţă activ. Totodată, Gerard Azibert a fost pus sub acuzare pentru încălcarea secretului profesional, trafic de influenţă pasiv şi corupţie pasivă, iar Thierry Herzog - pentru încălcarea secretului profesional, corupţie activă şi trafic de influenţă activ”, a precizat Parchetul francez într-un comunicat.

„Herzog a fost pus sub acuzare pentru fapte pe care le cunoaşteţi şi pe care noi le contestăm. Acuzaţiile nu au nicio probă materială. Herzog este liber şi este încă avocatul lui Sarkozy”, a declarat Paul-Albert Iweins, avocatul lui Thierry Herzog.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?