Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Poroșenko a declarat trecerea Ucrainei la planul "B"

1 iul. 2014,, 01:50   Externe
8059 5
Foto: obozrevatel.com
Insurgenții din Donbas nu au fost de acord cu planul de pace al autorităților ucrainene, deaceea forțele Operațiunii antiteroriste trec la planul "B". Despre aceasta președintele Ucrainei Petro Poroșenko a declarat la întîlnirea cu deputații neafiliați, a comunicat sursa publicației "Obozrevatel".

Șeful statului a menționat că armistițiul și negocierile nu au avut succes, deaceea pentru a restabili ordinea în estul țării autoritățile ucrainene vor introduce starea de război în regiunile Donețk și Lugansk și vor demara acțiuni antiteroriste active.

Potrivit lui Poroșenko, acesta va fi "un nou tip de război" – forțele operațiunii antiteroriste nu vor desfășura operațiuni de luptă masive", cu toate acestea, "rebelii vor suporta pierderi în masă".

În afară de aceasta, la întîlnirea cu deputații Poroșenko a declarat că nu este mulțumit de activitatea Cabinetului de miniștri, deaceea în componența guvernului vor fi operate "înlocuiri serioase". El a menționat, de asemenea, că pe agenda noilor autorități ale Ucrainei se află organizarea de alegeri parlamentare anticipate și introducerea amendamentelor la Constituția Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?