X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1432
Preşedintele stiri: 4021

Activiştii civici au început reabilitarea deţinuţilor minori (VIDEO)

30 iun. 2014,, 17:15   Societate
4450 0
Foto: vox.publika.md

Clubul de afaceri „Timpul”, împreună cu mişcarea „Voievod”, la iniţiativa organizaţiei obşteşti de caritate „Unanimitate”, au început realizarea programului de reabilitare pentru deţinuţii minori.

Potrivit liderului mişcării „Voievod”, Nicolae Pascaru, organizaţia deja a luat sub tutelă colonia din Goieni.

„Avem un singur scop – să educăm din aceşti tineri care au călcat strîmb oameni demni, cu valori corecte. După eliberare adolescenţii vor locui o perioadă în două mănăstiri – deja am obţinut permisiunea Mitropoliei Moldovei. Minorii vor fi asiguraţi cu cazare şi mîncare. Asistenţa psihologică va fi acordată de către specialiştii de profil de la Universitatea de Stat din Moldova. De asemenea, tinerii vor practica sportul şi luptele în secţiile locale ale Federaţiei de Luptă Naţională „Voievod”. Deja a apărut primul beneficiar al asistenţei acordate în cadrul procesului de reabilitare”, a menţionat Pascaru.

Reprezentanţii ONG-ului le-au adus copiilor în închisoare un televizor, un DVD-player şi filme.

În baza unui acord de cooperare cu ministerul de interne, Federaţia de Luptă Naţională „Voievod”, pe parcursul a cinci ani, se ocupă de minorii care se află în evidenţa poliţiei, în scopul educării unor cetăţeni demni.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?