Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

UE va finanța construcția podului Ungheni-Iași peste rîul Prut

30 iun. 2014,, 15:48   Economie
5901 0
Foto: chivriga.com
Comisia Europeană va finanța construcția podului Ungheni-Iași pentru interconexiunea căilor de transport ale Moldovei cu cele transeuropene, relatează NOI.md.

Potrivit presei române, informația a fost comunicată de premierul moldovean, Iurie Leancă, în cadrul întrevederii cu ministrul Transportului al României, Ramona Mănescu. Iurie Leancă a precizat că a fost informat despre acest lucru de vicepreședintele Comisiei Europene, comisarul european pentru Transport, Siim Kallas.

Șeful executivului de la Chișinău a subliniat că interconexiunea infrastructurii de transport a Moldovei și României reprezintă o prioritate pentru autorități, deoarece aceasta înseamnă conectarea țării la căile de transport ale UE. Părțile au discutat, de asemenea, perspectivele de modernizare a căilor ferate din Moldova, în particular, construcția tronsonului de cale ferată cu ecartament european Ungheni-Chișinău. Părțile s-au pronunțat pentru demararea cît mai rapidă a construcției porțiunii de 10 km de cale ferată spre gara Nicolina din Iași, ceea ce va reduce timpul de călătorie de la Ungheni pînă la Iași.

Anterior se anunțase că construcția podului Ungheni-Iași peste rîul Prut va lega traseul Tîrgu Mureș – Iași – Ungheni pe drumul național Chișinău-Ungheni-Sculeni – hotarul cu România. În cadrul recentei întrevederi de la Chișinău a premierului Iurie Leancă cu comisarul european pentru Transport, Siim Kallas, s-a menționat că UE va examina posibilitatea finanțării proiectelor de conexiune a căilor de transport ale Moldovei cu cele transeuropene. Părțile au discutat posibilitatea finanțării de către UE a construcției podurilor peste rîul Prut și modernizarea căilor ferate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?