Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Starciuc: Primăria are nevoie de posturi vacante în spitale doar pentru rude și prieteni (VIDEO)

30 iun. 2014,, 15:13   Societate
5967 1
Foto: noi.md
Astăzi, 30 iunie, la agenția „Infotag” a avut loc conferința de presă a lui Nicolae Starciuc, directorul Spitalului Clinic Municipal pentru Copii „V. Ignatenco”, care a declarat despre demiterea lui nelegitimă din funcţie, relatează NOI.md.

Potrivit lui Starciuc, șeful Direcției sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Mihai Moldoveanu, l-a demis pe el din funcția de director împreună cu colega sa Elena Şauga, vicedirectorul spitalului, în baza articolului 3 din Codul muncii. Lui Nicolae Starciuc i-a fost propus postul de director adjunct al instituției, iar Elenei Şauga nu i-a fost oferit nici un loc de muncă şi nici un post în schimb. Starciuc sugerează că motivul unor astfel de acțiuni sînt viitoarele alegeri.

În declarația sa, Starciuc a subliniat, de asemenea, faptul că pe parcursul activității sale desfăşurate în acest spital a fost format un colectiv de profesionişti, au fost depuse mari eforturi pentru a găsi investiții pentru diagnostic, tratament, achiziționarea echipamentelor noi.

În opinia lui, "la momentul actual Primăria nu are nevoie de profesioniști buni în domeniul medical, ci are nevoie de locuri de muncă vacante pentru rude și cunoscuți".

Nelli Romanova, vicedirectorul spitalului menționat, a declarat că "este foarte dificilă astăzi găsirea unui profesionist calificat, spre exemplu, a unui medic pediatru, și demiterea lui e lipsită de logică".

Starciuc intenționează să conteste decizia dată în instanță, iar acțiunile lui Moldoveanu să fie recunoscute drept ilegale.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?