X 
Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4014

Chișinăuienii vor rămîne fără apă caldă la robinete timp de o lună

30 iun. 2014,, 14:15   Societate
3306 0
Foto: nmb.md
În perioada 6 iulie – 6 august, livrarea centralizată de apă caldă către locuitorii capitalei va fi sistată, în legătură cu efectuarea lucrărilor de profilaxie a rețelelor inginerești. Anunțul a fost făcut astăzi de reprezentanții întreprinderii „Termocom” în cadrul ședinței serviciilor Primăriei.

Potrivit primarului Dorin Chirtoacă, practica sistării livrării apei calde timp de o lună în fiecare an va dispărea odată cu modernizarea integrală a instalațiilor de furnizare a agentului termic, lucru care deocamdată nu este posibil. Edilul a precizat că inginerii au nevoie de această pauză pentru a verifica starea rețelelor.

„Toți care vin din fostul sistem sovietic de încălzire centralizată au aceeași problemă și doar prin reconstrucția magistralelor, prin reconstrucția îmbinărilor dintre conductele care servesc la transportarea agentului termic am putea depăși această problemă și prin modernizarea CET 2 sau a furnizorului de agent termic. Ei au nevoie de această pauză timp de o lună pentru a-și verifica echipamentul”, a explicat Chirtoacă.

Menționăm că în fiecare vară, în perioada iulie-august, „Termocom” întrerupe livrarea apei calde în capitală pentru o lună.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?