Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Guvernul a aprobat noul Cod al educaţiei

28 iun. 2014,, 17:50   Societate
6083 0
Foto: edu.md
Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi noul Cod al educaţiei. Conform documentului, profesori în Republica Moldova vor beneficia de o mulţime de avantaje. Directorii instituțiilor de învățămînt au mandate limitate la 4 ani, iar posturile se ocupă de fiecare dată prin concurs. Totodată, Codul prevede trecerea la învățămîntul obligatoriu pînă la vîrsta de 18 ani.

Proiectul Ministerului Educaţiei, de asemenea, oferă un nou sistem de evaluare a cunoştinţelor elevilor. Note vor fi înlocuite cu grade de calificare. În plus, universităţi vor fi împărţite în categorii în funcţie de nivelul educaţiei oferite.

De asemenea, vor fi înfiinţate structuri noi pentru evaluarea calităţii educaţiei la diferite etape. Responsabile pentru aceste structuri vor fi Inspectoratul Şcolar Naţional şi Agenţia Naţională de Asigurare a calităţii în învăţămîntul profesional.

Pentru a intra în vigoare documentul urmează să fie aprobat de Parlament, după care Ministerul Educației și alte ministere de resort vor elabora și revizui peste 120 de acte normative în domeniu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?