X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4006

Restricții anulate pentru vehiculele cu numere de înmatriculare străine

28 iun. 2014,, 13:40   Economie
9957 1
Foto: noi.md
Restricția pentru vehiculele cu numere de înmatriculare în alte state de a se afla pe teritoriul Republicii Moldova pentru 180 de zile în decursul unui an, a fost eliminată. Decizia a fost luată astăzi în cadrul sedinței Guvernului. Prin această modificare operată, autoritățile speră să contribuie la majorarea fluxului mijloacelor de transport ce vor fi introduse pe teritoriul țării și astfel vor fi încasate mai multe taxe la bugetul de stat.

Potrivit ministrului Finanțelor, Anatol Arapu, modificarea cadrului legal referitor la termenul de introducere a mijloacelor de transport pe teritoriul Republicii Moldova vine să amelioreze condițiile de introducere a autovehiculelor neînmatriculate în țara noastră.

Oficialul își argumentează această poziție inclusiv prin introducerea, în octombrie 2012, a taxei de utilizare a drumurilor. „Scoaterea restricției de a introduce mijloace de transport neînmatriculate în Republica Moldova pe un anumit termen va influența pozitiv la creșterea fluxului mijloacelor de transport introduse pe teritoriul țării și se vor încasa mai multe taxe la bugetul de stat”, a declarat Arapu.

În special, astăzi, au fost operate modificări în articolul 10, alineat (3) al Legii cu privire la modul de introducere și scoatere a bunurilor de pe teritoriul Republicii Moldova de către persoanele fizice. Articolul menționat se referă la introducerea și scoaterea în / din țară a mijloacelor de transport auto.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?