Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Republica Moldova, felicitată de lideri europeni pentru semnarea acordului de asociere cu UE

28 iun. 2014,, 13:40   Societate
4443 0
Foto: noi.md
Premierul României, Victor Ponta, a salutat vineri semnarea de către Republica Moldova, Ucraina şi Georgia a Acordurilor cu Uniunea Europeană.

Potrivit agenţiei "Infotag", Ponta a apreciat că "este un moment istoric, de maximă importanţă", care consolidează parcursul european al celor trei state. El a reamintit, într-o postare pe Facebook, că sâmbătă va avea loc o şedinţă specială a executivului de la Bucureşti "care va avea ca obiect aprobarea proiectului de lege privind ratificarea Acordului dintre Moldova şi UE".

Preşedintele Comisiei de politică externă a Senatului român, Petru Filip, a declarat că românii nu pot fi decât bucuroşi şi mândri de pasul făcut de Republica Moldova.

Dalia Grybauskaite a afirmat că Acordurile de Asociere semnate cu Georgia, Moldova şi Ucraina deschid o nouă etapă în relaţiile cu UE.

"Republica Moldova a ales drumul european, iar noi, românii, nu putem fi decât bucuroşi şi mândri. Parlamentul României va ratifica cu mândrie şi cu satisfacţie naţională Acordul de Asociere şi Liber Schimb şi va continua să asigure tot sprijinul de care Republica Moldova va avea nevoie în următoarea perioadă", a dat asigurări Petru Filip, potrivit unui comunicat de presă. Pe lângă preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, şi şeful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, care au ţinut discursuri la ceremonia semnării Acordurilor de Asociere, mesaje de felicitare au transmis preşedintele lituanian Dalia Grybauskaite şi şeful diplomaţiei britanice, William Hague.

William Hague a exprimat "angajamentul Marii Britanii faţă de prosperitatea acestor state suverane şi independente, care şi-au dovedit determinarea de a consolida legăturile politice şi economice cu Europa".

"Semnarea acestor acorduri este un pas binevenit şi care va întări democraţia şi statul de drept. Acum este mai important ca oricând ca toate cele trei state să lucreze la implementarea unor reforme cruciale", a menţionat Hague.

Republica Moldova, Ucraina şi Georgia au semnat, vineri, la Bruxelles, Acordul de Asociere cu UE.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?