Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Partidul Forța Poporului atenționează despre cel mai mare obstacol în calea dezvoltării europene

27 iun. 2014,, 15:50   Politică
8686 14
Foto: noi.md
Partidul Forța Poporului, condus de politologul Nicolae Chirtoacă, salută evenimentul istoric desfășurat astăzi la Bruxelles, unde a avut loc semnarea Acordului de asociere cu UE. Într-o declarație remisă presei, formațiunea menționează că asocierea la UE va oferi Republicii Moldova oportunități de soluționare a celor mai stringente probleme, dar și șansa îmbunătățirii nivelului de trai al populației.

Reprezentanții partidului avertizează totuși că cel mai mare obstacol în calea continuării reformelor și realizării angajamentelor asumate în fața UE îl constituie grupurile oligarhice de la Chișinău. Aceștia își exprimă îngrijorarea în legătură cu riscurile privind tărăgănarea ratificării acordurilor de către actualul legislativ și atenționează că parcursul european nu este ireversibil.

„Lipsa de integritate morală, responsabilitate politică și gradul înalt de corupere a oligarhilor din spatele partidelor din coaliția proeuropeană generează riscuri și incertitudini în ceea ce privește ratificarea de către legislativ în actuala componență a acordurilor cu Uniunea Europeană”, se menționează în declarație.

Potrivit reprezentanților formațiunii, pentru continuarea procesului de apropiere de UE, clasa politică de la Chișinău trebuie să dea dovadă de responsabilitate și consecvență.

„Ca niciodată Moldova are nevoie de integritate politică, continuitate şi coerenţă pentru a confirma și a asigura opţiunea făcută în favoarea vectorului proeuropean de dezvoltare. Forțele politice vor contribui direct la transformarea Moldovei într-o țară capabilă să facă faţă provocărilor etapei de tranziție la o societate cu adevărat democratică, stabilă și prosperă”, se mai arată în declarația Partidului Forța Poporului.

Menționăm că astăzi, la Bruxelles Republica Moldova a semnat Acordul de asociere cu UE. Anterior, președintele Parlamentului, Igor Corman, a declarat că documentul va fi ratificat de legislativul de la Chișinău săptămîna viitoare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?