Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Slagter: Sînt fericit să fiu în acest moment alături de poporul Moldovei (VIDEO)

27 iun. 2014,, 14:57   Societate
4106 0
Foto: noi.md
"Sînt pur şi simplu fericit să mă aflu alături de voi, poporul Republicii Moldova, în acest moment istoric de semnare a Acordului de asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană", a declarat reprezentantul delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Wicher Slagter, în timpul ceremoniei semnării de către prim-ministrul Iurie Leancă a documentelor la Bruxelles, informează NOI.md.

În sala de conferințe a hotelului "Codru" s-au adunat astăzi reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, lideri ai asociațiilor producătorilor autohtoni, politicieni, experți și jurnaliști. Au fost prezenți în sală și reprezentanții delegației UE în Republica Moldova, miniştrii adjuncţi al Economiei, Octavian Calmîc, al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Iulian Groza, al Agriculturii și Industriei alimentare, George Haber, care nu doar au trebuit să povestească despre perspectivele republicii după semnarea acestor documente importante, ci și să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

În cuvîntul său de salut Wicher Slagter a remarcat că "Acordul de asociere este o platformă pentru reforme în toate domeniile: drepturile omului, justiție, economie, educație, energie, drepturile consumatorilor și în multe, multe altele".

"Ne-am debarasat, în sfîrșit, de stagnare, în care ne-am aflat mai mult de 20 de ani. Moldova a primit şansa să se ocupe de modernizare, pentru ca economia să devină economie, justiția ‒ justiție, pentru ca tineretul să poată vedea perspectivele aici, acasă... Cu toții trebuie să ne schimbăm, în mod principial. Iar acum politicienii noștri nu vor avea nici un fel de scuze, dacă vor începe brusc să caute vreun motiv pentru a nu îndeplini toate sarcinile stipulate în documentul semnat", s-a arătat sigur analistul politic Oazu Nantoi.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?