Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Ședinţa plenară a Parlamentului a fost contramandată

27 iun. 2014,, 13:15   Politică
4102 1
Foto: diez.md
Parlamentul a contramandat şedinţa sa plenară, care urma să aibă loc astăzi, în legătură cu semnarea, la Bruxelles, a Acordului de asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Solicitat de agenţia "Infotag", membrul Biroului permanent al Parlamentului, deputatul liberl-democrat Simion Furdui, a spus că aceasta este o zi istorică în care deputaţii trebuie să fie alături de popor.

"Planificăm să desfăşurăm o serie de festivităţi în teritorii. Ne vom întîlni cu cetăţenii, îi vom felicita cu ocazia acestei zile semnificative şi le vom explica detaliat beneficiile pe care le aduce semnarea documentului", a relatat legislatorul.

O sursă parlamentară a agenţiei "Infotag" a opinat că şedinţa a fost contramandată nu din cauza semnării acordului, ci din lipsă de cvorum la Coaliţia pentru Guvernare Pro-Europeană (CGPE).

"Patru deputaţi din CGPE se află la Strasbourg, unde are loc sesiunea de vară a APCE. Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a plecat la Bruxelles la o întîlnire cu parlamentarii europeni din grupul social-democraţilor. Alţi patru legislatori din CGPE sînt în deplasare. Coaliţia are în total 53 de deputaţi şi absenţa celor nouă nu îi permite să adopte în a doua lectură o serie de proiecte de legi pentru care este nevoie de sprijinul a cel puţin 51 de deputaţi", a menţionat sursa.

În sesiunea actuală, de primăvară-vară, a Parlamentului deputaţii îşi iau cel mai des zile de odihnă. Doar de Paşte aleşii poporului şi-au stabilit o vacanţă de trei săptămîni faţă de o săptămînă, anul trecut, apoi au urmat şi sărbătorile din luna mai. Se aşteaptă ca sesiunea curentă să se încheie la mijlocul lunii iulie. În total, în sesiunea de primăvară-vară, deputaţii s-au convocat în 28 de şedinţe în plen. Pentru comparaţie: în perioada sesiunii de primăvară-vară a anului 2013 au avut loc 35 de şedinţe în plen.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?