Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

MESAJUL lui Băsescu pentru cetăţenii Republicii Moldova: Nu veţi fi membri UE pînă nu puneţi lucrurile la punct în justiţie

26 iun. 2014,, 14:58   Externe
4672 3
Foto: antena3.ro
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu la Jurnal TV, că Republica Moldova nu va deveni membru al Uniunii Europene pînă nu va pune lucrurile la punct în justiţie.

Şeful statului a transmis, la Jurnal TV, un mesaj către Republica Moldova, în contextul semnării Acordului de asociere şi de liber schimb cu Uniunea Europeană: ”Vă spun un lucru, nu veţi fi membri UE pînă nu puneţi lucrurile la punct în justiţie, şi oamenii politici nu vor putea refuza cetăţenilor Republicii Moldova dreptul de a fi membri UE cîndva, doar pentru că ei au nişte interese. Va fi presiunea publică, ca şi în România. Atunci societatea va fi mulţumită, cînd justiţia va funcţiona”.

Şeful statului Român a afirmat că semnarea celor două acorduri, de asociere şi de liber schimb dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, reprezintă un pas extrem de important pentru desprinderea acestei ţări din ”zona gri în care se află”.

Preşedintele României a mai arătat că Republica Moldova optează clar pentru drumul european, venind cu valorile ei, care au devenit europene sau adoptînd valori europene recunoscute ca atare şi cu aspiraţiile pe care cetăţenii UE le au.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?