Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Capitalul social al Întreprinderii de Stat „Vestmoldtransgaz” va fi majorat cu 6 milioane de euro

26 iun. 2014,, 11:57   Economie
4307 0
Foto: noi.md
Capitalul social al Întreprinderii de Stat „Vestmoldtransgaz”, care va fi operator al reţelei de furnizare a gazelor pe segmentul conductei de gaze Iași-Ungheni, va fi majorat cu peste 6 milioane de euro, după ce îi vor fi transferate, nemijlocit, activele gazoductului, relatează NOI.md.

Informația a fost comunicată jurnaliștilor de către viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, menționînd că capitalul social inițial al acestei întreprinderi, stabilit prin hotărârea Guvernului, va constitui 8 milioane de lei.

Ministrul Economiei a subliniat că contribuția materială la capitalul social al societății ar trebui să fie evaluată după finalizarea părţii moldoveneşti a construcţiei gazoductului Iaşi-Ungheni. Va fi întocmit raportul de evaluare, în care va fi fixat prețul activelor transmise pentru conducta de gaz și stația de măsurare a gazelor.

Valeriu Lazăr a subliniat că, avînd în vedere faptul că gazoductul propriu-zis valorează cel puțin 6 milioane de euro, atunci şi capitalul social al „Vestmoldtransgaz” va crește ulterior cu cel puțin 6 milioane de euro și va fi, în opinia lui, destul de impunător.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?