Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Preşedintele şi premierul României se întrec în „sentimentalism” faţă de Republica Moldova

26 iun. 2014,, 11:15   Societate
3214 0
Foto: enational.ro
Preşedintele român Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta şi-au justificat dorinţa de a participa la reuniunea Consiliului European, în cadrul căreia Republica Moldova va semna Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, prin motive „sentimentale”.

Potrivit agenţiei "Infotag", care citează presa românească, mai întîi Băsescu a anunţat că el însuşi va reprezenta România la evenimentul de la Bruxelles, întrucît, datorită experienţei pe care o are, va face faţă mai bine subiectelor de pe agendă. Astfel, el a refuzat să-i dea mandat lui Ponta pentru a merge la Consiliul European.

"Nu vă ascund că este şi un motiv sentimental pentru care vreau să particip şi nu i-am dat mandat lui Victor Ponta. Acest motiv este legat de faptul că se semnează şi Acordul de asociere şi cel de liber schimb cu Republica Moldova", a afirmat Băsescu.

În replică, premierul Ponta s-a declarat şi el "sentimental faţă de Republica Moldova", susţinînd că el, spre deosebire de Traian Băsescu, a făcut şi "lucruri concrete" pentru Moldova.

"Dînsul în zece ani nu a făcut nimic pentru integrarea Moldovei – a vorbit", a spus Ponta.

De altfel, Ponta a transmis marţi Curţii Constituţionale o scrisoare în care îl reclamă pe preşedintele Traian Băsescu pentru faptul că nu l-a lăsat să reprezinte România la reuniunea Consiliului European din 26-27 iunie şi cere dreptul să reprezinte el România la această reuniune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?