Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Reşetnikov: Anularea imunităţii deputaţilor este îndreptată împotriva opoziţiei

25 iun. 2014,, 13:55   Politică
3603 5
Foto: noi.md
"Decizia Comisiei juridice pentru numiri şi imunităţi privind anularea imunităţii aleşilor poporului este îndreptată, în primul rînd, împotriva opoziţiei", a declarat pentru NOI.md deputatul comunist Artur Reşetnikov.

Potrivit fostului şef al Serviciului de Informaţii şi Securitate, "liberal-democraţii au trîmbiţat despre această iniţiativă încă în ajunul alegerilor parlamentare precedente, criticînd-o ulterior. Iar acum a venit timpul să raporteze în faţa alegătorilor pentru viitoarele campanii în masă, în scopul de a acumula voturile lor", a spus deputatul.

"Totodată, să nu uităm că atunci cînd funcţiile de conducere în organele de drept sînt partajate între partidele din Coaliţia de guvernare, eforturile forţelor de buzunar vor fi îndreptate împotriva deputaţilor comunişti din opoziţie. Deci, să nu vă miraţi de numeroasele dosare penale împotriva colegilor noştri ce urmează să fie intentate în timpul maratonului electoral. Guvernanţii actuali îşi înţeleg perfect situaţia şi vor aplica toate mijloacele de teroare politică împotriva groparilor lor", a subliniat Artur Reşetnikov.

Comisia juridică, numiri şi imunităţi a avizat pozitiv Proiectul de lege privind lipsirea de imunitate a deputaților. Potrivit documentului, parlamentarii vor putea fi traşi la răspundere pentru orice tip de contravenţie, cu excepţia unor declaraţii politice.

În prezent, retragerea imunității parlamentare a deputaților poate fi făcută cu votul majorității parlamentare, la solicitarea Procuraturii Generale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?